maandag 21 november 2011

EMVI training

Rijkswaterstaat Den Bosch en de Regieraad Bouw Brabant Zeeland hebben het initiatief genomen om voor u een training te organiseren over aanbesteden op EMVI aspecten. EMVI staat voor ‘Economisch meest voordelige inschrijving’. Aan de training zijn geen kosten verbonden!

U bent van harte welkom op woensdag 23 november 2011 op het kantoor van Rijkswaterstaat te Den Bosch (zaal 2). Om 08.30 uur (vanaf 08.00 uur ontvangst) zal ing. Diana Beuting MSc, Directeur Infrastructuur, Verkeer en Vervoer Noord-Brabant bij Rijkswaterstaat en voorzitter van de projectgroep Professioneel Opdrachtgever- en Opdrachtnemerschap, de bijeenkomst openen. De training is alleen toegankelijk voor overheden en semi-overheid (alle opdrachtgevers in de bouw en infra). Verwacht einde van de training is 12.30 uur.

Rijkswaterstaat heeft lang geleden besloten opdrachten zoveel mogelijk op basis van EMVI te gunnen. Daarbij wordt niet alleen naar de prijs gekeken, maar eveneens veel waarde gehecht aan (kwalitatieve) criteria, zoals publieksgerichtheid, duurzaamheid en/of projectbeheersing. De koplopers (opdrachtgevers als Rijkswaterstaat, vooruitstrevende gemeentes en waterschappen) hebben bewezen dat zij meer kwaliteit krijgen als zij aanbiedingen niet alleen op prijs gunnen. Dit geldt zowel voor nieuwbouw, als voor renovatie en onderhoud, voor bouw én infra. Toch is er veel te doen over Aanbesteden op basis van de Economisch Meest Voordelige inschrijving (EMVI). Vooral in relatie tot vragen als ‘wat kan wel en wat kan niet’? Rijkswaterstaat en de Regieraad Bouw Brabant Zeeland willen kennis beschikbaar maken over veilig toepassen van EMVI.

Centraal in de training staan: 
  • Hoe kan kwaliteit een onderscheidende factor zijn in de totale afweging. 
  • Hoe kan de beoordeling van EMVI-criteria worden geobjectiveerd.
  • … uw eigen vraagstukken! We nodigen u uit om (vooraf)uw eigen vraagstukken en uitdagingen in te brengen ten aanzien van aanbesteden en samenwerken.
  • Bezuinigen én aanbesteden op EMVI-aspecten, kan dat wel?
  • Is het waar dat aanbesteden op laagste prijs ook de garantie is op laagste prijs? We dagen u uit! 
  • Het informeren en inspireren over de mogelijkheden, meerwaarde, successen en kansen op het gebied van innovatief samenwerken met de markt.
  • Samen duurzame en financieel solide oplossingen genereren. 
  • Na afloop van de training ontvangt u een (digitale) toolkit met praktische informatie.
Neem voor meer informatie contact op met José van der Loop (j.vanderloop@balance-result.nl).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten