dinsdag 15 april 2014

Masterclass Wethouders Zeeland (9 juli) en Brabant (11 juli)

Op 19 maart 2014 hebben de gemeenteraadsverkiezingen plaatsgevonden. Aan de nieuw verkozen wethouders de verantwoordelijke taak om hun bestuurdersrol succesvol in te vullen. Ter ondersteuning van hun opstartperiode zal hen, per provincie, een Masterclass Wethouders worden aangeboden.

Naast de inhoudelijke meerwaarde van deze Masterclass is het een uitgelezen kans om kennis te maken met mede bestuurders van andere gemeenten binnen de provincie Brabant.

Gastvrouw en -heer van de Masterclasses in Zeeland en in Brabant zijn twee gedeputeerden: respectievelijk Carla Schönknecht in Zeeland en Yves de Boer in Brabant.

Praktisch
De Masterclasses vinden plaats op:
  • Zeeland: woensdag 9 juli 2014 van 10.00 - 12.30 uur, in het Provinciehuis te Middelburg.
  • Brabant: vrijdag 11 juli 2014 van 09.00 - 13.00 uur, in de Verkadefabriek te s-‘Hertogenbosch.

De Masterclass is enkel toegankelijk voor respectievelijk Zeelandse en Brabantse Wethouders met portefeuilles die betrekking hebben op bouw- en infra en/of economie, waarbij zij in de gelegenheid worden gesteld om hun naaste medewerkers als introducé mee te nemen.

Inhoud
Tijdens de Masterclass zal dieper worden ingegaan op de bouw- en infra opgaven van Brabantse gemeenten. Hierbij zullen discussies plaatsvinden over de (woning)bouwambities, infra investeringen en onderhoud, regeldruk en aanbesteden, social return en de samenwerking tussen de overheid en markt.

Onder andere vanuit Bouwend Nederland en het Economisch Instituut Bouw zullen gastsprekers hun kennis en ervaring met de aanwezigen komen delen.

Aanmelding
Aangezien nog niet in alle gemeenten een coalitievorming heeft plaatsgevonden willen wij u verzoeken om deze Masterclass alvast te reserveren in de agenda’s van de betrokkenen.

Via regieraad@outlook.com kunt u zich aanmelden voor deze Masterclass. De officiële uitnodiging zal te zijner tijd worden verzonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten