vrijdag 26 augustus 2011

Themabijeenkomst - EMVI - duurzame waarde creëren met de markt

Op 16 juni jl. organiseerden het Bureau Inkoop en Aanbestedingen en de Regieraad Bouw Brabant Zeeland gezamenlijk een inspirerende bijeenkomst. U kunt het verslag hier downloaden.

Leden van het Bizob gingen met marktpartijen in gesprek over waarde creatie met EMVI gunningscriteria en duurzaamheid in het bijzonder. Tijdens de bijeenkomst werden onder meer actuele vragen aan de orde gesteld als: 'Hoe kan ik duurzaamheidsaspecten in mijn EMVI plaatsen' en onderwerpen behandeld als: 'Wat heeft de markt te bieden'. Vooral het integreren van waarde toevoegende aspecten in aanbestedingen kwam uitgebreid aan bod.

We moeten in de komende jaren gebruik maken van elkaars kracht om te werken aan kansen en oplossingen die moeten leiden tot het realiseren van ambities. Een substantiële bijdrage aan een duurzaam gebouwde omgeving is hierbij een actueel thema. Centraal in deze themabijeenkomst stond dan ook het elkaar informeren en inspireren (overheid en marktpartijen in de infra- en B&U sector) over de mogelijkheden, meerwaarde, successen en kansen op het gebied van toepassen van EMVI aspecten.

Samen moeten we duurzame waarde creëren.

Extra informatie vindt u in het rekenmodel EMVI tenzij.. , het handboek CO2 prestatieladder en de presentatie EMVI - Gunnen op waarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten